2015. júl 16.

A baloldal halála

írta: 1890
A baloldal halála

Magyarországon megszűnt a baloldal.

Szerencsére már a posztkommunisták utolsó hörgéseit hallja az, akit érdekel az agóniájuk. Az MKP sokszoros utóda megszűnik csendesen. A kommunista szót már rég nem merték felvállalni, ezért dolgozók, majd szocialista munkások lettek belőlük. A munka nem tetszett nekik a randszerváltáskor így végül pedig szocialisták. Az orosz tankok támogatását felcserélték a tőke nem könyvi, hanem valós formájára, a magyarországi privatizáció a közös vagyon pár magánkézbe juttatása lett. A magyar kapitalizmus azóta is úgy működik, hogy az kapja a pénzt, aki közel van a tűzhöz. Nem értékelhető gazdasági képesség, kell a sikerhez, hanem politikai helyezkedés képessége, a hűség az elsőrendű vezérlőelv.

Szinte teljesen félresiklottak a dolgok. Egyik oldal sem azt teszi, amivel előrébb juthatna az ország. A hatalmon levők megelégednek a saját maguk előrejutásával. Nincs olyan erő a politikában ami valóban a tőkével, politikai befolyással (az adónkkal) nem rendelkezők érdekeit képviselné. Nincs a hagyományos értelemben vett baloldal. Mellékesen jobboldal sincs csak jobbik, és a hit (fides), Hit abban, hogy az a legjobb az országnak, ha a jelenlegi kormányfő és rokonai, üzlettársai, strómanjai kezébe kerül az állami megrendelések zöme.

A baloldalt eddig elfoglalta a kommunista utódpárt. Ők is ugyanazt a vonalat vitték, mint a most kormányon levők. Annál jobb, minél több jut nekünk. Tevékenységüknek annyi köze volt baloldalhoz, mint a mostaniaknak a polgári Magyarországhoz. Beszéltek róla. Mivel a kádár rendszerben kialakult erőfölényüket kihasználva betöltötték a baloldal területét másnak ott nem jutott hely.

Most viszont eljött a teremtő káosz ideje.

Újra verseny van a saját munkájukból élők szavazataiért. Szétesett a posztkommunista párt. Köszönjük neki meg és lépjünk túl rajta. In Memoriam MSZP Van helyette több szereplő is, mindegyik igyekszik nagyon. Ilyenkor amikor egy új piac, mert a mostani helyzetet lehet annak is tekinteni több szereplő is feltűnik, akár nagyon sok is. Mindegyikük ugyanazon a terepen versenyzik. A sok szereplőből idővel egy felrázódási időszak után kiválik majd a domináns párt talán marad mellette egy-kettő a többi pedig elhullik. Felvásárolják őket, beolvasszák, vagy tönkremennek. Az uralmon lévő párt úgy alakította a magyar választási rendszert, hogy minél több szereplője legyen ennek az időszaknak, arra gondolván, hogy így elaprózódnak a szavazatok, nem lesz, aki megverje őket. Két dolog sem stimmel ez. Az egyik a szélsőjobb megerősödése, ami nagyobbrészt tőlük vesz el szavazatot. A másik, hogy a sok kis párt összesen nem kapott 1% szavazatot, tehát gyakorlatilag, mintha nem is lenne.

A közeljövőben megfigyelhetjük, hogy az MSZP mit alakít. Sokra innen nem lehet számítani, nekik nem hisz már senki. Még eladhatják pár ingatlanjukat, kirúghatják még pár alkalmazottukat, beadhatnak még pár népszavazási kísérletet, a tény, hogy a tagságuk gyorsan fogy, alapszervezeteik megszűnnek, eljelentéktelenednek. Legnagyobb erősségüket veszítik el szépen lassan és ez a szervezettségük. Aki szerint ez nem így van, az lelkesedjen a mostani pártvezetőikért.

A nagy kihívó 2015 nyarán a DK. a baloldal reménysége egy nagytőkés pénzelte, vezette szervezet, akinek volt miniszterelnökként a legnagyobb az elutasítottsága. Miért lenne ez a szervezet a következő nagy néppárt? Ha valaki tud egy indokot is jelezze. Mert a vezető nagyszerű szónok? Ez nem őt minősíti, hanem a magyar szónokfelhozatalt. A fiataloknak annyira vonzó,mint itthon maradni 90000 forintért gürizni a gyártósoron. Amiben bíznak, hogy már elege lesz a népnek a mostani tolvajokból és talán rájuk szavaznak.

A többiek akik valami furcsa véletlen folytán a parlamentben vannak még annyit sem tudnak felmutatni, mint egy káromkodó miniszterelnök. Az Együtt magában a bajnai nélküli bajnai párt. Egy éve vannak a parlamentben és azóta dolgoznak ezerrel. Elgondolkodva róluk így nagy hirtelen nem jut az ember eszébe semmi. Ja igen vannak 500-an és Szigetvári az elnökük, akinek legnagyobb pozitívuma, hogy Juhász Péter, a magyar ellenzék támogatta maga helyett. Juhászból kellene több és akkor Együtt már tudnának valamit. Viszont belőle csak egy van egyelőre ő a magyar ellenzék.

Van még az FNA párt. Párbeszéltek Magyarországgal és ebből kiderült, hogy a magyarok ingyen sört akarnak. Sőt nem csak ingyen sört, de pénzt. Jövedelmet. Alapjövedelmet, de azt feltétel nélkül! Ingyen sört hozzá!

A szegény falukban, ahol nincs semmi lehetősége senkinek, a polgármesteri hivatal az egyetlen foglalkoztató és az egyetlen foglalkoztatott a polgármester ott „fizetésnek” hívják a segélyt. Ezt kellene olyanra felemelni, hogy jusson mindenre, létminimumra legalább. Nem lenne több szegény ember az országban. Majdnem olyan jó,mint a KSH módszere. Szavazzuk meg, hogy mindenki kapjon 300 ezer Ft havi feltétel nélküli jövedelmet fejenként kivéve a gyevi bírót! Ezen felül pedig ingyen sört!
A robotok pedig majd dolgoznak nekünk. Meg akinek nem elég az FNA. Az is dolgozik. Ezt kell bevezetni és hazajönnek a kitántorgott tömegek! Szavazzunk nemet mi is a valóságra! A görögöknek is bejött.

Visszatérve a baloldali vákumra.

Mi lenne az optimális? A lap tetején a megfejtés: Szociáldemokrácia.

Ilyet emberemlékezet óta nem látott Magyarország népe. Nem is tudja mi az. Érdemes megfigyelni, ha már kinn él az ember a fejlett Nyugat-Európában. Kövér László már tudja, hogy onnan jön a veszély a nemzeti burzsoáziájára. Az ő jólétüket veszélyezteti a többiek jóléte. Félnek is a több nyelven beszélő kiképzett emberektől, akik elhozzák azt, ami a fejlett világban megvalósult. Vajon mikor érnek már ide?

Szólj hozzá

MSZP Kövér László DK Juhász Péter Együtt PM FNA