2017. ápr 30.

Ó mondd te kit választanál?

írta: 1890
Ó mondd te kit választanál?

Kire szavaznék?
 
Egy év múlva valószínűleg túl leszünk a 2018-as választásokon.
 
Közvélemény kutatók felteszik a kérdést, hogy ha most lennének a választások kire szavaznának, aztán elhadarják a következőt: FideszkdnpMszpJobbikLmpEgyüttDkMomentummozgalomKétfarkúkutyapártLiberálisokPárbeszéd.
Ez most a választék. Szerencse, hogy nem most van a szavazás, így legalább van esély, hogy valami más is legyen választható. Kéne mondjuk egy CDU vagy valami olyan konzervatív párt amit nem teljesen ciki támogatni. Ennél talán még jobban kellene egy SPD. Zöldek, meg egyebek ha van nem baj, ami nem igazán esik jól az átlagembernek, az a szélsőjobb, és a szélsőbal. Ettől viszont még kellene egy jobb és egy baloldali párt.
Sajnos egyik sincs.
 
Ami van a jobb oldalnak nevezett szavazatkérők között az a nemzetietlen oldal és a nemzetvesztők. A baloldalinak nevezettek között pedig a hiteltelen neoliberális kommunista utódpárt, a többi meg még Együtt sem számít, de azért végignézhetjük őket sorban.
 
A jelenlegi kormányzópárt a tolvajok pártja. Ezzel sok újat nem mondunk és a türelmes magyar nép nem is izgatja magát emiatt. A türelmes magyar nép úgy gondolja, amit tőle a kormány adó formájában elvett, az már nem az övé, azzal azt csinálnak, amit karnak. Ami még ennél is kellemetlenebb, hogy a mai magyar kormánypárt teljesen elégtelenre vizsgázik kormányzásból. Az, hogy az ország nincs csődben az még nem ér kettest. Az, hogy EU-s pénzek behozatala és az ország szempontjából elkótyavetyélése produkál valami gazdasági növekedést még nem jelenti azt, hogy helyes irányba mennek a dolgok. Aki rájuk szavaz tudván vagy anélkül Magyarország lassú lecsúszására szavaz. Igazából minden azt mutatja, hogy rájuk nem szabad szavazni.
 
A jobbik a rosszabbik választás. Ki hiszi el a néppártosodásukat? A jobbik a cigánybűnözés szó kitalálója, akik szerint az alig létező zsidó és a teljesen szegény cigány népesség oka minden rossznak. Akik szerint ebben az országban nem a magyaroké Magyarország hisz azt akarják, hogy az legyen. Ha rajtuk múlik a magyarság elvész. Aki rájuk szavaz a nemzethalálra szavaz. Minden azt mutatja, hogy rájuk nem szabad szavazni.
 
A KMP utóda. Azt hiszik, hogy nem számít, hogy ők bizony a kommunisták utódai. Első körben olyan kapitalisták lettek, hogy csak a vagyon érdekelte őket. Utána is legfőbb kiszolgálói lettek a multinacionális cégeknek a neoliberalizmus élharcosai, akiket igazán nem izgatott, hogy bármi pozitív folyamat beinduljon ebben az országban. Kétszer is sikerült eladósítaniuk az országot, egyszer sem sikerült olyan jó befektetéseket tenniük, amit beindult volna egy valódi érzékelhető gazdasági növekedés, vagy akár azt elérni, hogy az újraelosztás ne a nagytőkének kedvezzen. Most előjöttek Botkával, és azzal, hogy akkor most mégis nemcsak névleg lesznek baloldaliak. Ki hiszi ezt el nekik? Mitől lennének bármivel hitelesebbek most, mint fél éve, egy éve? Nem elég szociáldemokrata jelszavakat mondogatni, de az ő szájukból ez semmivel sem különb, mint a Jobbiktól az, hogy ők a nép pártján vannak. Minden azt mutatja, hogy rájuk nem szabad szavazni.

question-marks.png
 
A többi csoportnak megvolt a maguk lehetősége, éltek is vele, bebizonyították, hogy senki nem tudja, hogy mit is akarnak. Bebizonyították, hogy semmi koncepciójuk nincs, hogy mi is legyen az országgal, vagy ha van nekik, akkor ezt nem tudják úgy megfogalmazni, hogy bárkit is izgasson azon a pár ezer emberen kívül, akik eddig is figyelték, hogy mit csinál az együtt vagy a a pm, ami már nem is pm talán, vagy a liberálisok, vagy akár a GYK, akik egyetlen haszna, hogy vezérük talán tönkre vágta a kommunista utódpártot.  A momentum a nevét az angol munkáspárt melletti mozgalomtól lopta, a színét meg a magyar tévéből. Ideológiájuk nincsen, de ha valakinek nincsen se ideája, se logosza, akkor mije van? Ez is csak azt mutatja, hogy rájuk nem szabad szavazni.
A kétfarkú kutya párt egy vicc. Ezt gondolom mindenki tudja. Ettől még akár kormányra is kerülhetnek. Viszont akkor vagy az örök életet, vagy az ingyen sört legalább tartsák be!

Magyarországnak szüksége van egy valódi jobboldalra, és egy valódi baloldalra. Amíg ez nincs, addig nem is lesz itt jóléti társadalom. A munkásosztálynak meg kell szerveződnie!

A szociáldemokráciának létre kell jönnie! Előre!

Szólj hozzá