2020. nov 24.

Virus ellen szociáldemokrácia!

írta: Pz54
Virus ellen szociáldemokrácia!

Na Ne! De igen!

Dél-Amerikában Uruguay, Európában Finnország áll legjobban a vírus elleni küzdelemben. Nem hozok számokat, statisztikát mert nem akarok számháborút, továbbá Churcill is megmondta: Csak azt a statisztikát fogadom el, amit én hamisítottam. Szóval számomra mérték adó forrás szerint (Deutsche Welle) ezekben az országokban jók a mutatók.

coronavirus-4932607_1280.jpg

De mi a közös ebben a két hozzánk hasonló nem túl nagy országban?

Az, hogy ott a szociáldemokrata vezetők évek óta küzdenek a világtendencia ellen, miszerint, a gazdagok egyre gazdagabbak a szegények pedig egyre szegényebbek lesznek. A számok sokkolók. A világ népességének 10%-a az anyagi javak 88%-át,1%-a 44%-át birtokolja! Nincs jó jelző a különbségek leírására.

Az adott helyzetben, környezetben ebben a két országban legkisebb a különbség a gazdagok és szegények között, bölcs politikusi döntéseknek köszönhetően néhány fontos területen: adórendszer, oktatás, infrastruktúra, társadalmi párbeszéd

Ez mit eredményez? Például kevesebb elégedetlenséget, több nyugalmat, békét és egységesebb beteg ellátást! Ez miért fontos a mostani küzdelemben? Mert, ha nem mindenkit gyógyítunk akkor mindenki beteg marad. Ha a szegény rétegek, országok a rossz körülmények miatt kimaradnak a gyógyításból, beteg marad az ország, világ.

Ezért hat a vírus ellen a szociáldemokrata szellem a szabadság mellett az igazságosság és szolidaritás.

 

                                                                                                   Papp Zoltán

 

 

Szólj hozzá

vírus szociáldemokrácia covid