2015. jan 12.

Szervezkedni!

írta: 1890
Szervezkedni!

Céljainkat csak úgy érhetjük el, ha teszünk is értük. Amit most megtudunk tenni az az, hogy kiépítjük azt a szervezetet, amelyik képes lesz az országot helyes útra kormányozni. Ennek a szervezetnek a legfontosabb tulajdonsága, hogy nagy, magyarországi viszonylatban óriási tagsággal bír. Erre azért is szükség van, hogy erősítse a demokráciát az országban. Minél nagyobb a közügyekben való részvétel, annál biztosabb hogy a népért dolgoznak a képviselői. Azonban nem elégséges a nagy taglétszám, hanem a szervezet tagjainak különböző mértékben ugyan, hanem tevékeny részt is kell vennie az életében.

Beszélj mindenkinek a szociáldemokráciáról, hogy újjászerveződik most Magyarországon és várunk mindenkit a sorainkba.

Minden településen jelen akarunk lenni. Mindenhol, ahol van olyan, aki abból él, hogy dolgozik. Fel kell ismernünk, hogy csak megszerveződve lehet esélyünk arra, hogy érdemben változtassunk a helyzetünkön. Távlati célként egy a nyugat-európai szervezettségi szintet kell elérnünk.

Közösségeket akarunk kiépíteni mindenhol, ahová érdemes tartozni. Mindenfélét, amit az adott társaság szeret csinálni, sportolni együtt, főzni, enni együtt, beszélgetni együtt, szociális programokban részt venni, vagy akár politizálni is.

Nyitott szemmel kell járnunk, észrevenni a segítségre szoruló embereket, nem csak a legnyilvánvalóbbakat, a hajléktalanokat, de azokat is, akik öregek, egyedül élnek, szinte soha nem nyitják rájuk az ajtót, azokat akik még a többiekhez mérten is nevetséges összegekből ötvenezer forint és alatta próbálnak valahogy megélni, és azokat a szegény gyerekeket, akik még mondjuk soha nem jutottak el egy moziba sem. Ezeken az embereken tudnunk kell tehetségünkhöz méltóan segíteni, ki-ki mennyit tud. Ezt is jelenti szociáldemokratának lenni.

El kel jutnunk a jóérzésű vállalkozókhoz is, akik támogatni tudják a programjainkat, különféle felajánlásokkal. Elsősorban viszont mi magunk kell, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy áldozatokat kell hoznunk. Rááldozni a megszerveződésre időnket, energiánkat, pénzünket, miből mennyit tudunk. Eljött a cselekvés ideje.

Ezt olvasva, annyit tehetsz, hogy megosztod ezt az írást, és elgondolkozol, hogy felsoroltak közül, vagy más módon is te mit tudnál tenni, hogy létrejöjjön az a mozgalom, ami képes közösségi és politikai síkon is tenni az emberekért, hogy végre valahára jólét legyen és demokrácia.

Szólj hozzá

demokrácia jólét szervezet szociáldemokrácia