2015. ápr 14.

Tapolca után

írta: 1890
Tapolca után

Ezen a választáson mindenki vesztett.

Elsősorban a kormánypárt. Mostanra nyilvánvalóvá vált teljesen, hogy a Fidesznek annyi. Eddig bírta, kifutotta magát. Eltulajdonítottak annyit a közösből, amennyit csak tudtak, szégyellni már régen nem szégyellnek semmit. Lassanként felészlelt az ország minden rétege, és rájött, hogy neki nem jutott csak a stagnálásból. Az a pár ezer ember, aki pedig közvetlen haszonélvezője a mostani jövedelem átcsoportosításnak pedig nem elég ahhoz, hogy választásokat lehessen nyerni.

fideszbroken.png

 

Egy évvel a választások után a 2/3-os győzők kifújtak. Lejárt a lendület, megakadt a szekér, hiába való a hazugsággyártás, maradt az időjárás jelentés csütörtökökkel. Aki még nem tudja, az is rá fog ébredni hamarosan ciki Fidesz szavazónak lenni. Ciki olyanoknak hatalmat adni a kezükbe, akik csak annyit érnek el, hogy a szüleiknek olyan jól menjen, hogy kölcsön tudjanak adni szegény politikus csemetéiknek egyre növekvő, vagy belső medencés, vagy unokának a megérdemelt házára. És mindannyian tudjuk, hogy ez csak a jéghegy csúcsa...

Hol van már a ne mi nyerjük a legtöbbet? A Fidesz nem csak, hogy megbukott, de valószínűleg meg is szűnt létezni egy feltétel bekövetkezte esetén. Ezt még nem lehet tudni, hogy megtörténik-e, de bízni lehet, és dolgozni érte.

Ezen a mostani időközi választáson mindenki vesztett.

Az MSZP és a DK, ami gyakorlatilag ugyanaz, csak kettőben, kevesebb szavazatot kapott, mint egy évvel korábban. Jelentősen kevesebbet. Nem hisz már nekik senki. Ahogy nem egy függetlent támogattak, hanem kiálltak saját néven vége lett a dalnak. Egyelőre ők azok akik vannak, ezért vannak még akik rájuk szavaznak, vannak még akik hisznek ezeknek az embereknek, akik sikeresen elintézték, hogy a legkorruptabb politikusak kapják a legnagyobb több, mint 2/3-os felhatalmazást a demokráciában, amit most annyira védenének. Ahogy a nemzeti jelzőt lejáratja a Fidesz ugyanúgy a demokratát lejáratja a posztkommunista társaság. Béke poraira rájuk is. Ők is meg fognak szűnni létezni, bár lehet, hogy már meg is szűntek, csak úgy néz ki, mintha még mindig itt lenne a szegfű illata a levegőben. Egy dolog hiányzik már csak hozzá. Ha az bekövetkezik, akkor a kommunizmus kísértete eltűnik erről a környékről is.

Ezen a nyugat-veszprémi választáson mindenki vesztett.

A választók a Jobb híján pártra szavaztak. Nem azért szavaztak rájuk, mert azt akarják, hogy kirekesszük a nemzetből azokat, akik nekik nem tetszenek. Nem azért szavaztak, mert láttak a szakértelmet. Nem azért szavaztak, mert az ország be akar lépni az Putyinunióba az európai helyett. Nem azért szavaztak a Jobbhíjánra, mert úgy gondolják, hogy ők a szebb jövő letéteményesei.

Egyszerűen azért szavaztak rájuk, mert nincs kire szavazni. Azok akik egy éve rájuk szavaztak most is megtették. Azok akik a korrupciópártokra, azok pedig otthon maradtak. Nem hisz itt már senki senkinek. Mindenki elmondta, elmondja, hogy mit kellene tenni és mindenki teszi a semmit helyette. A mostani kormány pedig csak a saját maga gyarapításával van elfoglalva, annyit tudnak, hogy pénz kell a hatalomhoz, a hatalom meg a pénzhez. Ebben az országban semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, senki sem azt teszi, amit mond, mindenki leszerepelt. Ami most jön az meg egy rémálom. A fejlett világ helyett jön a sötétség. Egyetlen egy dolog állíthatja csak meg ezt a folyamatot, ezt az ördögi kört, aminek nem látszik a vége.

Ez az egy dolog pedig nem más, mint mi magunk.

 

 

 

Szólj hozzá